Tiedotus Fit24 Hyvinkään asiakkaille

Toimintamme jatkuu toistaiseksi normaalisti. Panostamme edelleen hygieniaan. Kaikki laitteet ja välineet tullaan pesemään höyrypesurilla ja desinfioimaan ruiskuttaen ja pyyhkien päivittäin.

Salilta löytyy desinfiointiainetta myös asiakkaiden käyttöön.

Pese kätesi huolellisesti tullessasi ja poistuessasi salilta, pukuhuoneista ja yleisistä tiloista löydät myös käsidesiä. Ethän myöskään tule kipeänä treenaamaan.

Olimme onnekkaita tämän kriisin keskellä ja saimme hallille tänään useamman Genano ilmanpuhdistuslaitteen. Laitteita käytetään paljon sairaaloissa ja leikkaussaleissa ilmanpuhditukseen. Laite puhdistaa ilmaa sähkökentän läpi, jolloin siihen jäävät jopa nanokokoiset hiukkaset. Lisäksi laite tappaa ja eliminoi kaiken eloperäisen, myös virukset ja mikrobit.

Ryhmäliikkujille: Tunnit tullaan pitämään toistaiseksi normaalisti, mutta tiistain Liikkuvuustunti Youmoven puolella ja torstain Senioritunti on peruttu maaliskuun ajan. Tunneilla otetaan huomioon välineiden käyttö ja puhdistus. Mikäli mahdollista, ota tunnille mukaan oma jumppamatto. Desinfioimme myös salin mattoja päivittäin.

Pyydämme asiakkaita varautumaan mahdollisiin muutoksiin aukioloissa sekä salille ja ryhmäliikuntaan pääsyssä.

Helsingin yliopiston ekologian ja evoluutiobiologian tutkijatohtori Tuomas Aivelo toteaa seuraavasti:

”Korona ei ole mikään voittamaton supervirus, vaan sitä vastaan toimiva täsmäase on esimerkiksi jokaisesta kodista löytyvä saippua.

– On sellaisia viruksia, mitkä selviytyvät hyvin, mutta korona ei kuulu niihin. Esimerkiksi norovirus säilyy päiviä ja on hyvin vaikea puhdistaa pois. Korona ei ole tällainen. Se hajoaa aika nopeasti. Se hajoaa käsissä silloin kun käytetään saippuaa ja on hyvin helppo puhdistaa pois.

– Niin kauan kun käsistä ja naamasta pidetään huolta, niin riski pintojen kanssa on suhteellisen pieni.”

Lähde: Helsingin yliopiston ekologian ja evoluutiobiologian tutkijatohtori Tuomas Aivelo,

12.3.2020 Iltalehti