Akupunktio

Akupunktio on kivun ja lihasjännitysten hoitoa erilaisilla neuloilla. Neurofysiologiaan pohjautuvat teoriat akupunktion kipua lievittävästä vaikutuksesta perustuvat ajatukseen, että neulat aikaansaavat neurofysiologisia reaktioita hermostossa. Neulan pistos synnyttää hermosignaaleja, jotka vaimentavat muuta kipuaistimusta. Pistojen ajatellaan kiihdyttävän elimistön omien kipua lievittävien morfiiniyhdisteiden, endorfiinien ja enkefaliinien, syntyä.

Akupunktiohoitoa annetaan nykyään kaasusteriloiduilla kertakäyttöneuloilla. Neulat ovat niin ohuita, että pistoa tuskin huomaa. Neulan läpimitta on tavallisimmin 0.2.-0.3 millimetriä. Pistosalueella saattaa tuntua painon tai paineen tunnetta. On varsin tavallista, että hoito tuntuu rentouttavalta tai unettavalta.

Akupunktiota käytetään mm. kivunhoidon apuvälineenä muiden hoitojen ohessa. Joskus neuloihin voidaan liittää sähkövirta ärsytyksen tehostamiseksi. Ne potilaat, jotka kokevat hyötyvänsä akupunktiosta, saavat apua usein jo yhden tai kahden hoitokerran jälkeen.

Akupunktiohoidon hinta 69€/45min

Akupunktioon voit varata ajan suoraan Hannalta:
AMK-Fysioterapeutti
Hanna Rautio
040-722 6962
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

tai asiakaspalvelustamme:
puh. 010-3966 310

Peruuttamattomasta varatusta ajasta veloitamme täyden kertakäynnin hinnan.

 Lue lisää Fysioterapiasta